Intentie tot impact@twente

De wereld staat op een kruispunt voor wat betreft het thema ‘volhoudbaarheid’. Het is niet langer vol te houden te blijven groeien ten koste van het welzijn van onze kinderen en kleinkinderen. En daar zit nu exact de crux. We merken namelijk niet vandaag direct dat er wat aan de hand is. Het wordt langzaam warmer, grondstoffen raken stap voor stap op en we missen de bijen pas als ze er echt niet meer zijn. Willen we een transitie bewerkstelligen dan is het de kunst de toekomst naar vandaag te brengen en dan wel op een positieve wijze.

En dat is nu precies wat we op de oude vliegbasis beogen door kinderen en hun ouders te laten voelen, zien en meemaken dat morgen vandaag is begonnen. Of anders gezegd: we creëren een museum van hedendaagse toekomst!

“Beweging realiseren: klein beginnen, groot winnen”

Op vrijdagmorgen 12 november nog voor zonsopgang kwamen in Hangar 21 op de Luchthaven Twente vertegenwoordigers vanuit het Twentse onderwijs en onderzoek, bedrijfsleven en overheden bij elkaar om de krachten te bundelen voor een Circulair Ecosysteem in Twente. Hierbij nemen we je mee in de goede ideeën uit deze morgen en de te nemen stappen om onze dromen om te zetten in daden. 

Dit doen we in een aantal concrete stappen: 

  1. Inspireren: door de toekomst van vandaag zichtbaar, tastbaar en proefbaar maken. 
  2. Inspi-leren: kijk als een kind, besluit als een volwassene in de Twentse Proeftuin. 
  3. Innoveren: naar een circulair en impactvol Twente Kwartier maken en starten met een revolverend fonds, het Twents Impactfonds.